Skip to main content

VASSA

Tijdens de VAS StudentenAvond (VASSA) geeft de VAS sprekers een podium waarbij onderwerpen aan bod komen die voor ons (als accountancystudenten) van belang zijn. Daarbij kunnen de studenten hun ei kwijt en discussiëren over de ontwikkelingen binnen de accountancy sector.

Dankzij de VASSA’s komen studenten in contact met elkaar en de sprekers, blijven ze op de hoogte van recente ontwikkelingen en kunnen ze input leveren bij maatschappelijke discussies. Op deze manier probeert de VAS ook haar bijdrage te leveren aan de huidige ontwikkelingen in het accountantsberoep en de maatschappij. We ontvangen tijdens VASSA’s managing partners, leidende personen en academici uit het accountantsberoep, maar ook CFO’s uit het bedrijfsleven, toezichthouders, alsmede politici en (oud-)ministers uit de politiek! Zo is elke VASSA weer anders en ontvangen we telkens andere sprekers!

Tijdens het studiejaar 2021-2022 hebben wij een aantal interessante gasten mogen verwelkomen, zoals Roger Dassen RA (CFO ASML), Hanzo van Beusekom (bestuurslid AFM) en Antje Kuilboer-Noorman (docent beroepsfilosofie), Ron Dohmen (aanklager en FIOD-accountant), Jan Garvelink (advocaat) en Mike Broekhof (fraudespecialist), Natalie Knight (CFO Ahold Delhaize), Wim Bartels (sustainability auditor), Kavita Nandram (ESG-reporting manager) en Usha Ganga (themaregisseur duurzaamheid NBA) en Jeroen Smit (schrijver, spreker en onderzoeksjournalist).Tevens hebben we in juni 2022 de eerste externe VASSA mogen organiseren. Een samenwerking met een accountantkantoor om op een unieke externe locatie een VASSA te kunnen organiseren. De eerste editie was bij Eredivisie voetbalclub Excelsior Rotterdam, in samenwerking met Q-Concepts. Ook dit studiejaar zal de VASSA-commissie weer een externe VASSA organiseren.

In het studiejaar 2022-2023 is de planning van de VASSA’s als volgt:

11 oktober 2022  
Niels van Nieuw Amerongen (Kreston Netherlands hoogleraar MKB Accountancy aan Nyenrode Bussiness Universitiet)
Over de nieuwe standaard voor Less Complex Entities  

17 januari 2023
Nils Verheuvel (onderzoeker bij het SEO)
Over het ‘audit-only’ model

Daarnaast zullen nog diverse VASSA’s georganiseerd worden welke op dit moment nog niet concreet zijn vastgelegd. Wil jij niks missen? Volg de VAS dan op Instagram om altijd op de hoogte te blijven van onze aankomende activiteiten (waaronder de VASSA’s). Ook is het mogeljik om een kijkje te nemen in onze agenda, waar de reeds geplande activiteiten in zijn opgenomen.