Terugblik van het bestuur 2020/2021

30 juli 2021

Het is bijna augustus. De laatste activiteiten van de VAS zijn inmiddels afgerond en we kijken enorm uit naar de zomer en de vakantie. De zomermaanden zijn ook tijden voor bezinning en evaluatie. Het afgelopen studiejaar was enorm vreemd voor ons allemaal. Deze bijzondere Corona-periode was op vele vlakken enorm lastig voor vele studenten en ook voor de VAS was het niet altijd gemakkelijk. Toch willen wij het jaar positief afsluiten en tonen wij graag wat allemaal wel gelukt is, ondanks Corona. Wij zijn hier ontzettend trots op en dit laten we ook graag zien! Tevens zijn we positief over het aankomend studiejaar en zien we veel kansen om met alle actieve leden (zie overzicht hieronder) van alles te ondernemen, wanneer we terug naar het “oude normaal” kunnen. 

Hieronder blikken we kort terug op het studiejaar 2020/21.  

Wat hebben we gedaan?

-We hebben in totaal zeven VASSA’s kunnen organiseren! Samen met de studenten zijn we in gesprek gegaan met enorm interessante en inspirerende sprekers over de toekomst van het accountantsberoep! Een nieuwe VASSA-Commissie is in oktober gestart en heeft direct een enorm gaaf voorjaarsprogramma gerealiseerd (met o.a. twee oud-ministers van Financiën)! 
-We hebben een VAS-Shop met eigen merchandise gebouwd! Speciale truien, polo’s en shirts in VAS-style kan je nu bij ons aanschaffen, net zoals de Can-VAS-Tas! Heb jij je tasje al binnen? 
-We hebben, ondanks de lockdown, contact gehouden met studenten door middel van supergezellige digitale borrels, spelletjesavonden en diverse quizavonden! Ook voor de Midwintercourse hebben we een digitale Pubquiz georganiseerd. En in het voorjaar deden vele studenten mee aan een digitale Escape Room! Natuurlijk hopen we zo alle borrels en quizavonden weer ouderwets in de kroeg te laten plaatsvinden.
-We hebben een studentenenquête uitgezet om inzicht te verkrijgen in het mentale welzijn van onze leden. De resultaten zijn gedeeld met Nyenrode en voor de opvolging hiervan hebben we diverse acties ondernomen. Het was enorm waardevol om dit inzicht te hebben en wij hopen dat onze acties van toegevoegde waarde zijn geweest voor de studenten. 
-Naar aanleiding van de enquête hebben we ook twee nieuwe vertrouwenspersonen aangewezen, welke de studenten kunnen benaderen. Dit zijn de bestuursleden Brecht Luttik en Victor Smorenburg.
-We hebben, met de Lustrum-Commissie, naar het Lustrum toegewerkt. Helaas moesten we deze toch verzetten naar september 2022. Van uitstel komt geen afstel en we gaan er alles aan doen om alsnog een onvergetelijk Lustrum neer te zetten in het kader van ons 50-jarig bestaan! Wel hebben wij in 2020 bijgedragen aan het digitale Lustrum van Nyenrode met een speech van Jeffrey Liu namens het bestuur van de VAS. Deze is afgespeeld gedurende de Dies Natalis.
-Daniëlle de Jongh was aanwezig bij de seizoen afsluiting van de Busy Season Talks! Waar zij in gesprek is gegaan over de toekomst van het accountantsberoep met enkele zeer toonaangevende personen binnen ons beroep. 
-We hebben eindelijk fysiek een sportactiviteit kunnen organiseren in juni! Samen hebben we padel gespeeld in Schiedam!
-Last but not least hebben we het jaar afgesloten in de zomer met een spetterend en knallend Zeilweekend in Friesland! Tot in de puntjes georganiseerd door de Activiteiten-Commissie, was het een onvergetelijk weekend. Geweldig om weer met z’n allen samen te zijn, na lang gescheiden te zijn geweest. Enorm geslaagd en wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

 

Verder hebben we:

-Kennis gemaakt met de nieuwe Rector Magnificus Koen Becking;
-Nieuwe eerstejaarsstudenten verwelkomt op Nyenrode en heeft Victor Smorenburg potentiële nieuwe studenten online geholpen met hun studiekeuze;
-Contact gehouden met de NBA, accountantskantoren, Nyenrode, studieverenigingen en de VCV (alumnivereniging);
-Studenten geholpen met het indienen van hun klachten bij Nyenrode;
-Een bloemetje verzonden, namens Sierd Nutma, aan een student “die het nodig heeft”;
-Alle geslaagden een kaartje gestuurd namens de VAS; 
-Diverse nieuwe actieve leden kunnen werven.

 

We willen hierbij ook al onze actieve leden bedanken voor hun bijdragen! Zonder jullie was het nooit gelukt.

 

Wil jij na het lezen hiervan ook op jouw manier bijdragen aan ons verhaal van 2021/22? Zie je iets staan waar je graag bij wilt helpen? Stuur dan een e-mail naar info@vasonline.nl!  

 

 

Bestuur en commissies 2020/2021

 

VAS-bestuur 2020/2021

Daniëlle de Jongh, Bo Meijer, Delano Tolhuisen, Brecht Luttik, Victor Smorenburg en Jeffrey Liu.

 

Activiteiten-Commissie 

Anne Kock, Arlet Hefti, Bram Terwijn, Elke van Beekum, Nick Le Pair, Nino Comello, Noa Holleman, Rick Spruytenburg, Tim Favot.

 

VASSA-Commissie 

Alexander Rietveldt, Arlet Hefti, Leo Veldhuizen, Lotte van Mierlo, Vinay Gayadien

 

Lustrum-Commissie

Aloisa Dokter, Dejan Ilic, Elle van Beekum, Evelien Hamoen, Evelien van der Zalm, Meike van den Oord, Rick Voogd, Vinay Gayadien.

 

Raad van Advies

Abel Apelyan, Andrea Moser, Jardi Jansma, Niels van der Spek, Thomas Akkerman.

 

Kas-Commissie

Jardi Jansma, Niels van der Spek.

VAS
Adres
Straatweg 25
3621 BG, Breukelen
Nederland