Maak (nader) kennis met de NBA

14 oktober 2021

Over de NBA

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) behartigt de belangen van meer dan 22.000 accountants in Nederland. Als jij je titel hebt gehaald, leg je de eed af bij de NBA en kom je in ons register te staan. Meer weten over de NBA? Kijk op de website of op LinkedIn.

Carrièremogelijkheden voor accountants

Accountants zijn werkzaam als openbaar accountants bij een accountantskantoor, als overheidsaccountant of als interne accountant van een (grote) onderneming. Veel accountants werken in een financieel-administratieve functie, bijvoorbeeld als financieel directeur, controller of adviseur.

NBA Impact Challenge

De NBA Impact Challenge wordt sinds het najaar van 2020 ingezet om jongeren te informeren over het beroep en de opleiding tot accountant. Daarbij willen we jullie zoveel mogelijk zelf laten ervaren wat een accountant doet. 

Vorig jaar speelde een DJ de hoofdrol in de challenge, dit jaar gaat de case over een tweeling met een webshop, die samen duurzame schoenen produceren en daarbij tegen allerlei praktische vragen aanlopen. De scholieren en studenten geven als accountants advies over hoe ze de verschillende vraagstukken kunnen aanpakken.

Check www.nbaimpactchallenge.nl voor meer informatie.

Ook op social media!

Volg de NBA ook op social media. Zij zijn te vinden op Facebook en Instagram.

Bekijk daarnaast ook eens de video's van de NBA op het YouTube-kanaal.

VAS
Adres
Straatweg 25
3621 BG, Breukelen
Nederland