Een avondje filosoferen over ons beroep

18 maart 2022

Op donderdagavond 10 maart mocht de VAS bestuurslid van de AFM, Hanzo van Beusekom en econoom en jurist (en ook beroepsfilosoof) Antje Kuilboer-Noorman ontvangen op Nyenrode. 

Het thema van de VASSA was toezicht en de macht die daaruit voortvloeit. Vanuit een filosofische grondslag spraken Antje en Hanzo over het toezicht van de AFM maar ook over de machtspositie die wij als accountants hebben, als vertrouwensman van het maatschappelijk verkeer. Onze klanten voelen onze aanwezigheid het hele jaar door. Hoe gaan wij daar bewust en zorgvuldig mee om?

Hanzo vertelde over hoe hij zijn rol als toezichthouder invult, en gaf zijn visie op de rol van de accountant. Antje nam de studenten mee, onder meer a.d.h.v. Foucault, op een filosofische ontdekkingstocht. 
Tijdens de avond werd er stilgestaan bij fundamentele aspecten uit het beroep van de accountant. 

Zo bespraken Hanzo en Antje ook het thema moed. Met de studenten werd er gediscussieerd over thema's zoals waarheid en de verantwoordelijkheden van de accountant. Kortom, er werd gefilosofeerd over het beroep.

Namens de VAS, willen wij, Hanzo en Antje bedanken voor de interessante en leerzame avond. Er is voldoende food for thought gedeeld met de studenten.

 

VAS
Adres
Straatweg 25
3621 BG, Breukelen
Nederland