Docentenseminar

23 september 2014

Afgelopen 16 september was het weer zover. Op het jaarlijkse docentenseminar van de Nyenrode Business Universiteit had de VAS de eer om voor de 5e maal de VAS-award uit te reiken.

De VAS-award is een wisselbokaal welke jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste initiatief op Nyenrode vanuit de ogen voor de accountancystudent.

Terugkijkende op het afgelopen collegejaar hebben veel studenten aangegeven wat zij belangrijk vinden in de opleiding. Hier bleek dat studenten in het bijzonder belang hechten aan zaken als:

  • Kwaliteit van de opleiding
  • Kennis en kunde van docenten
  • Degelijke lesmateriaal en studiefaciliteiten
  • Een gezonde werk/studie/privé balans
  • Een zekere mate van flexibiliteit in de opleiding

De mening van studenten werd in deze gevormd door onze studieraad. Het maandelijkse overlegorgaan wordt gevormd door actieve studenten welke naast hun drukke werk/studie leven de tijd vinden om over ontwikkelingen en actualiteiten te discussiëren. Studenten welke hier hun input leveren komen uit alle fasen van de opleiding en vertegenwoordigen een scala aan accountantskantoren, van groot tot klein. Een speciaal bedankje aan deze studenten voor onderstaande nominaties.

Voor de VAS-award 2014 zijn de volgende initiatieven benoemd door de studenten.

1)      Korte nakijktermijn van tentamens.

2)      Maatwerkregelingen voor de student

3)      Belonen van excellente studenten

Vanuit de VAS hebben wij met argus ogen gekeken naar de ontwikkelingen in het accountantsberoep en de opleiding. Deze ontwikkelingen lijken extra druk op de beroepssector en de mensen welke werkzaam zijn hierin te leggen.

De VAS is blij te zien dat ondanks deze toenemende druk er wel flexibiliteit binnen de accountantsopleiding op Nyenrode blijft bestaan. Er is ontzettend veel tijd en moeite gestoken in het schrijven en opzetten van persoonlijke studieplannen, welke perfect aansluiten op de behoeften vanuit de werk en privé situatie. Initiatieven rond de ‘maatwerkregelingen voor de student’ hebben dit jaar dan ook verdiend de VAS-award 2014 gewonnen.

Wij willen graag Patricia Meester, Annette Hengeveld, Lidy Coolen en Danièle Wilhelmus feliciteren met de in ontvangst genomen prijs.

VAS
Adres
Straatweg 25
3621 BG, Breukelen
Nederland