CFO van ASML te gast bij de VASSA

6 februari 2022

Op donderdag 27 januari hadden wij het genoegen om Roger Dassen te ontvangen op Nyenrode Universiteit. Roger Dassen is CFO van ASML en tevens registeraccountant. Hij is jarenlang partner geweest van Deloitte en heeft de Ahold jaarrekeningfraude van dichtbij ervaren. Vinay Gayadien, student en lid van onze VASSA-Commissie, is tijdens deze VASSA het gesprek aangegaan met Roger Dassen. Een zeer interessant en openhartig gesprek ontstond hierdoor, waarbij de levensloop van Roger als een rode draad door de avond liep.  

 

Het gesprek met Roger bracht ons mooie anekdotes en lessen uit Roger's (privé-)leven. Zo heeft Vinay samen met Roger gereflecteerd op zijn jarenlange ervaring bij Deloitte als registeraccountant, zijn persoonlijke ervaring van de Ahold fraude en zijn werk bij Deloitte Global. Vinay vervolgde het gesprek met de huidige functie van Roger, CFO van ASML. Roger vertelde hoe hij het bedrijfsleven ervaart en welke rol hij speelt in de immense groei, innovatie en prestatie van ASML. Ook heeft Roger ons verteld over de doelstellingen van ASML, de processen binnen ASML en hoe ASML omgaat met zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen en politieke druk. 

 

De eerste VASSA van 2022 was een succes en vooral een leerzame en gezellige avond. Super gaaf dat Vinay Gayadien het gesprek live is aangegaan, voor tientallen studenten, met Roger. Het was enorm tof om als commissie hier samen naar toe te werken!

 

Zie tot slot hieronder een aantal foto's ter sfeerimpressie. Deze foto's zijn allen gemaakt door Leo Veldhuizen.

VAS
Adres
Straatweg 25
3621 BG, Breukelen
Nederland