Zeilweekend 2016

Juni 2016

Zaterdagochtend: iedereen wordt een beetje brak wakker. Superheld Nick Baars was ook al wakker, die als een echte eieren maestro voor iedereen een heerlijk ontbijtje heeft gemaakt. He can do it all: onze dank is groot voor o.a. de wentelteefjes (cf een betrouwbare bron: een stewardess in een helikopter). 

Inhoudsopgave

  • Hoofdstuk 1 Vrijdag
  • Hoofdstuk 2 Zaterdag
  • Hoofdstuk 3 Zondag

Hoofdstuk 1

Wat waren we enthousiast dat het zeilweekend weer voor de deur stond. Daantje wat minder; ze moest Karien een heel weekend missen. De paklijst van Rick sloeg natuurlijk nergens op, maar de opblaaskrokodil was zowaar wel ingepakt door Daphne. Het ismaar goed dat ze hem in de verpakking heeft gehouden, anders was ‘ie sowieso stuk geweest. Op de vrijdag staat traditiegetrouw spaghetti op het menu. In tegenstelling tot vorig jaar was het dit jaar wel een vijfsterren-maaltijd. Merel was zo geniaal geweest om de boodschappen te bestellen, dus hoefden we die alleen even op te pikken. Dat kwam Kevin ook goed uit; kon hij nog even een broodje haring en kibbeling eten. Fijn feitje: , er kunnen13 kratten bier in een VW Polo. Vrijdagavond kwam iedereen een beetje binnendruppelen, maar uiteindelijk zaten we toch aan een leuke grote tafel te eten met een mannetje of 25. Daar schrok Nick bij binnenkomst zo van dat hij even op de bank moest gaan zitten.

Na een goede bodem konden we ons klaar gaan maken voor een avondje Sneek. Voor een enkeling is dat een ander shirt aantrekken of nog even mascara, maar voor de meesten betekende dit drankspelletjes, waarbij Alban aka the professor niet echt uitblonk in zijn rol van Snake-eyes, of wilde niemand hem überhaupt aankijken? Onze oude penningmeester had hem al om half 10 aardig hangen. Hij besloot even zijn roes uit te gaan slapen, zodat hij later mee kon naar de stad. Als gevolg is er nu wel sprake van veel tags op facebook met gerelateerde filmpjes van dronken personen. Een aantal grappenmakers vond het leuk om hem onder z’n bed te schuiven, wat overigens ook echt mega grappig was. Later was er nog wat geklier (hoort erbij), alleen ging dat net te ver voor Ruubske. Gevolg: een ongelukje met een ruitje. Natuurlijk stonden de taxi’s toen nét voor de deur, waardoor de deur super snel vaktechnisch moest worden afgeplakt met een fleecedeken en sporttape.

On y va to the city of Snits. Dat was leuk, met als toppuntjes B52 en de döner (verder had je erbij moeten zijn).

Hoofdstuk 2

Zaterdagochtend: iedereen wordt een beetje brak wakker. Superheld Nick Baars was ook al wakker, die als een echte eieren maestro voor iedereen een heerlijk ontbijtje heeft gemaakt. He can do it all: onze dank is groot voor o.a. de wentelteefjes (cf een betrouwbare bron: een stewardess in een helikopter).  Laatkomer Tom vond Concert at Sea belangrijker dan een avond Sneek, zeer teleurstellend. Later was sprake van een echte ontgroening voor onze nieuwe voorzitster; ze werd het water ingegooid. We weten nu allemaal hoe hard Andrea kan gillen; sommigen hebben er nog gehoorbeschadiging aan over gehouden. Rick hield er daarnaast ook nog een hele rode rug aan over door de klappen van Andrea. Sterkte Rick! Manouk moest er ook aan geloven; die pyjama kon ze ook niet meer aan. Jip was helemaal in zijn nopjes omdat hij het dopje van z’n kruk had teruggevonden in de modder.

Tijd om te gaan varen! In de meeste bootjes was het zeer relaxt en had iedereen het naar zijn zin, echter sloeg de stemming iets wat om op Koens bootje van goedgehumeurd naar lichtelijke stress. Het motortje deed het niet meer en er moest opgekruist worden richting de lunch. Echter, het zeil was niet helemaal juist opgezet, dus moest de lunch nog even op zich wachten. Vooral Ruben, die ondertussen redelijk doorweekt was, vond dit erg leuk. Om een of andere reden riep hij heel de tijd om hulp van Nick Boontjes (als dit nog toegelicht kan worden: graag!). Koen schakelde even met hulplijn Jan en kreeg het bootje geheel veilig aangemeerd bij Startereiland. Erg fijn: let’s eat! Jan heeft, inclusief verschillende oerkreten en lokroepen, het bootje weer bij het Toppunt gekregen.

Na de heerlijke BBQ, met natuurlijk weer veel te veel vlees, werden de Oostenboys bestempeld als afhakers, maar super dat jullie er toch nog even bij waren!! Karien probeerde op iedereen die voorbij kwam even een snapchat filter te plaatsen, wat hilarische resultaten opleverden. Even tussendoor had Jan het leuke idee om Theo en Rietje er bij te roepen. Deze grap moest nog even vallen bij de meesten, maar de theoretische achtergrond van het zeilen werd zeer gewaardeerd.

Aan het begin van de avond was het weer zover: 3 man sterk (dank aan Jarno, Nick en Koen) probeerden Manouk met bank en al mee te tillen naar het water. Gelukkig waren ze dit keer iets coulanter en mocht er eerst omgekleed worden. Complimenten en dank aan Karien en Iris die het leed wilden delen. Jullie krijgen nog een drankje! Karien vond het nog wel leuk om haar eigen leed te vergroten door tot haar enkels in de modder te zakken en even de grond te kussen. Manouk probeerde Rick terug te pakken met een poging tot motorboten, niet volledig geslaagd.

De Olympische Bierspelen werden geopend door verschillende Friese minions en een prachtige fakkel.Mike vond het ook totaal niet erg dat zijn enige schone onderbroek in de hens ging. De Olympische Bierspelen bestonden uit spelletjes zoals bierpong, spijkerpoepen, dopwerpen, bierestafette en het figuurlijke en letterlijke hoogtepunt: krat bouwen. Het eerste duo ging al voor een toren van 17 kratten, maar dat werd overruled door een toren van 18. Toen Mike en Jardi voor de 19 kratten wilden gaan, werd het echt feest. Mike hield het niet meer en de toren viel zijn kant op. Het feestelement was de glazen tafel achter hem, die met twee kratten werd omgetoverd in meer dan 1000 stukjes. Oeps… Daarna klonk wel feestelijk gelach.

Naarmate de avond vorderde werden er nog wat spelletjes gedaan, waarbij bleek dat Kevin alleen kwam om te drinken. Bijkomstigheid hiervan was wel dat hij zich ontpopte als drankspelletjes specialist. Daarbij was hij een ware leermeester voor Merel en Tim. Adoratie alom! In Sneek was het weer een topper. De place to be op de zaterdagavond is 1841. Er werd weer genoten van verschillende shotjes. Pieter had alweer spijt dat hij toch overgehaald was om even mee te gaan naar de stad. Ruben dacht wel even te kunnen slapen midden op de dansvloer, ja Ruben, we hebben het gezien ghehe. Net als alle niet-mooie mannen op leeftijd in de kroeg met veel te jonge chicks.

Zaterdagnacht wilde Rick de mannen meenemen op de nachtelijke wandeling terug naar de accommodatie. Uiteindelijk hebben ze toch maar een taxi gebeld, omdat ze gewoon extreem de verkeerde kant op gelopen waren. Voor zover het vertrouwen in het mannelijke richtingsgevoel. Bij thuiskomst werd er nog genoten van het overgebleven vlees van de BBQ. Arme Bas kon niet op z’n gemak poepen want de wc deur werd opengebroken (met een 20-cent muntje).

Hoofdstuk 3

Zondagochtend begon met de geheime avonturen van Marcel, Martijn en Sander. Deze heren vonden het leuk om van 6 tot 8 ’s ochtends nog een beetje rond te huppelen, te hoela hoepen met de kapotte tafel en Martijn op te sluiten in de voorkant van een boot. Dronken humor? Daarna zijn ze gaan slapen, verstandige boys ook. De eerste kwamen om 9/9.30u uit bed en Zhen begon extreem fanatiek bierflesjes te ruimen. Helaas waren er twee verschillende maten van bierflesjes en kon de helft overnieuw. Daarom begon ze maar eieren te bakken voor iedereen. Beste idee ever. Wederom grote dank, vooral vanuit Karien, die had nog nooit zo’n lekker ei op (behalve bij het Mac ontbijt – McMuffin met bacon & ei is echt een must-try!). Na het ontbijt werd er met een heerlijk zonnetje verder opgeruimd, een beetje gezeild en/of richting huis vertrokken. Het was weer een waar genoegen.

Nog een paar notities:

  • Martino: bedankt voor je DJ skillz
  • Thomas: eet je iets minder boterhammen volgende keer?
  • Bierpongkampioenen: Martijn en Marcel
  • Meeste zeiluren: zeilfanaat Luc, dank voor het verspreiden van je enthousiasme!
  • Nick Cabri: niet zo voordringen in de taxi.
  • Nick Baars: goede taxigrapjes en goed ochtendkapsel
  • Rickerd: thanks voor ’t regelen!
VAS
Adres
Straatweg 25
3621 BG, Breukelen
Nederland

Contact

secretariaat@vasonline.nl
+31 346 29 59 80

Social